Crazy hil trail Ludbreg 2022

    Za tjedan dana opet smo na starom mjestu. Barem za nas nekoliko. Posebno za kolegu Marija. Poslije cestovne sad smo odradili makadamsku, šumsku i poljsku trku.
Mario na 16 km, ja na 10 km. U intermezzu smo se 24.03. mučili na 5,6 km Retro trke na Dravi, četvrtkom. Ta trka nam nije trebala. Njemu otpale noge zbog starih tenisica a ja sam ozlijedio gornje hvatište Ahila. Trčao sam u starim tenisicama 20 godina. Pored tih starina mnogi su došli u nekadašnjoj staroj opremi, majicama i sportskim gaćama izvučenim iz zaborava.       
Prisjetili smo se mlađih dana, pa nam prisjela nekadašnja oprema.
   Dan ranije 26.03. bila je 158 po redu godišnja Skupština DVD Varaždin.To mi je treći klub za koji nastupam. Napravili smo pripremu za ovogodišnju požarnu sezonu i normalnu za trkačku. Vatrogasci trče i dobio za ovu trkačku sezonu 2 nove majice. Na kraju Skupštine kak je red, posebno sam napravio ozbiljnu trening pripremu u vezi delicija i to sve utopio u dva Zlatna Roga. Uzeo sam doping unaprijed. 
  Crazy trail, sunčano, toplo, bez vjetra, staza suha. Da je pala kiša bili bi do koljena u blatu. Na 10 km bile su 4 uzbrdice u ludbreškim vinogradima. Na 16 km imali su 5 a na 34 km 6. Trčalo se za proglašenje apsolutno prva tri. Ostali za slavu. Organizacija dobra, pivo u potocima koje  smo donijeli sa sobom. Sendvič rudarski. Pojedeš ga ujutro za doručak i namiren si sve do večere, kad se samo doda jabuka i banana.

Zadnja izmjena ( Utorak, 29 MARCH 2022 06:05 )

 

Centrum Mundi 20.03. 2022

   Osvježavajuća promjena iako me koljena bole do granice vriska.
Treba pobjeći od samog sebe i ostalih tereta. Mučne scene, strahotu i patnju kao 91 kod nas. Mislio sam da to moje oči zadnji puta vide. Pa onda mazohistički maltretiram tijelo. Jedna bol se liječi drugom boli. 
  Imam vic kojeg često pričam. Štef mi se potuži da ga boli zub. Imam rješenje, jako se udari po nosu, po mogućnosti slomi nosnu kost i zub će prestati boljeti.
I tako odem iz sunčanog i mirnog Varaždina u Ludibreg. U centrum Mundi isto sunčano ali brije istočnjak. Domaći ga zovu "rasinjak" po Rasinji. Iako sam svu opremu pripremio za lagano obući, šesto čulo mi reklo, ne budi lijen pa uzmi i zimsku. Poslije smrzavanja na Ivanščici slušam poduku. Bilo mi je malo toplije ali su "križevci" bili zadovoljni. Otrčao sam 10 km, izvedba loša. Ali ću se kao Plenković uhvatiti demagogije i objasniti  slabu izvedbu.
 Nikad do sad utrka održana po nemogućim uvjetima, bilo je jako sunčano, zrak je bio prečist, snažan vjetar, malo oblaka ali skoro da nije pala kiša uz mogućnost  i puno snijega, temperatura u minusu, staza duga, valovita, asfalt neravan..ali ja sam trčao snažno, moćno iz sve snage i još snažnije odbacujem sa sebe i iz sebe svu nakupljenu negativnost današnjice. Pri kraju trke jedva sam hodao, pa su zadnji kilometar dvojica bolničara sa nosilima trčala kraj mene očekajući da se strmoglavim u cilju. Ipak sam prešao ciljnu liniju jer mi je prije cilja redar dobacio doping-PAN. 
Organizatore treba posebno pohvaliti. Organizacija vrhunska, bez kotizacije, natjecanje od invalida u kolicima, sa i bez asistenta, trka na 4 km i cener. Poslije trke pivo PAN u potocima, sirne kajzerice, magnezij vrećice, banane, jabuke, naranče, sokovi. Foto: trojica iz kategorije besmrtnih, ukupno 219 godina. 

Zadnja izmjena ( Utorak, 22 MARCH 2022 23:42 )

 

Diletanti i demagozi /opa Đurđa/

      Ovih dana smo se naslušali bedastoća. 
Ako je bila od 120 kila, sva ona željezarija bila bi izbačena iz "grabe", po zakonu fizike. Energija je neuništiva. Po Zakonu fluida ta energija je blesava pa se širi u manji otpor- fluid /zrak/ a ne u dubinu. Dron bi bio izbačen iz "grabe".
   Sveznajući tvrdi da je bomba imala osigurač. Tu 141 ih ima 33. Nevjerojatno i obična ručna bomba ima osigurač. Čak ima i fragmente. A da je frknula 120 kila graba bi bila prilično crna.
  Slučaj mogu ponoviti. Neka zakopaju 120 kila na 3 m dubine, 20 m od grabe, pa će vidjeti koliki će biti krater. Kak bi rekel Čačić čudili bi se ko puran glisti.
I tako bedastoća na bedastoću. No to nije sve. Slijede još veće gluposti.
  Opa Đurđa. Dron je, pa nije imao obris radarski. Znači objekat ima dimenzije šlepera /13 m/, moguće ga je vidjeti golim okom na 1 km visine. Vide se avioni na 10 km.
  Činjenica da ga nije nitko vidio, jer je bila noć pa su pajkili. Ali ne svi. Opa Đurđa. Slovenski ministar M. Tonin rekao da su ga pratili kroz Mađarsku dok su Mađari tvrdili da ga ima pa ga nema. Inače se na "takvim" radarima vidi i odraz mog kondora koji mi čuva plantažu banana /foto/ ali kanta od 13 m dužine, ne.
     Činjenica da trebamo i kišobrane kupiti. Sjekire sam nabavio ne samo jednu i sve nabrušene. 5, ona zadnja je šumska, ogromna. Imam 2 m pa mi treba i velika sjekira. Pored sjekira nabavio sam i macolu- mađarski kalapač. Ona je u slučaju ako mi se kupola sruši na mene. Da se sam iskopam ispod betona, da ne čekam spasioce.
     A kako utvrditi od kuda je krenuo dron. Trenutni su mnogu sateliti određene zemlje usmjereni na ratno područje i daju određenu podršku. Vojni izviđački sateliti na 500 km imaju infracrvene kamere pa lako utvrde od kuda je poletio.
Dokaz je klip, kad Ukrajinac nosi engleski NLAW i hoda po cesti kao da ide na plac. Očito ga netko navodi. A on gleda da li još koji T92 mrda, da ga likvidira.
   Nakon nekih desetak minuta taj klip je maknut sa interneta.
A naši stručnjaci, pričaju i dalje gluposti. Nikad vidjeli boju očiju neprijatelja u ratu. Nikad čuli zujanje metaka kraj glave. Možda je bolje da su bili dezerteri jer bi se sad hvalili kako su bili ranjeni. Kao neki. Poznati obavještajac sam se ranio u nogu dok se jedan poznati HDZ-ovac, uspio dva puta sa svojim pištoljem upucati u nogu. 
   Opa Đurđa. Trojica premijera otišla su u Kijev. Nisu se junačili i uzvikivali Krim je naš. Pokazali su ljudski poriv, empatije, podršku i solidarnost. Posebno, svaka čast na hrabrosti.  

Zadnja izmjena ( Subota, 19 MARCH 2022 21:47 )

 

Diletanti

     Padne dron u vrtić. Nakon 1000 km i preleta 3 OTAN zemalja. Svi iznenadjeni. Jedan kaže, pratili smo ga. Drugi da su mu javili kad je pao naglavačke. A treći kažu da su naknadno utvrdili putanju radarom. 
Dobro da nije bila eskadrila  An 225.  Sad molim majstore za objašnjenje zašto je dobro da smo u OTAN-u  i pod njihovim kišobranom. Odmah idem kupiti sjekiru i staviti ću pod jastuk. A sutra ću ranom zorom razmontirati solarnu elektranu i preko kuće ću zbetonirati betonski sarkofag za svaki slučaj da mi ne padne Antonov 225 na glavu.
 

Maškare

      U nedjelju smo bili jako ozbiljni ali kao maškare. U sklopu trke 4 godišnja doba, bila je trka Maškare na Čevo u organizaciji Lackovića i ekipe. Uredno smo glumili sve što nismo. Političari vuku cijelu godinu svoju masku poštenjačina a obični ljudi pak naprotiv da budu barem jedan dan negativci.
 Svi smo bili diletanti i demagozi. Stavili smo na svoje maske naša prava lica. Neki su čak promijenili spol a neki se našli u pravoj koži. Malo smo i pravili budale od sebe. Pa ako nas mogu svaki dan političari podsjećati da smo stoka sitnog zuba, koja plaća njihovu nesposobnost i lopovluk, uzeli smo jedan dan da i sami sebe kažnjavamo.  
  Bilo nas upola manje nego za prošlog Maškarinja ali je zato atmosfera više toplija, ponekad i prevruća iako je bilo samo +10 stupnjeva. Toplinu je nesebično dijelio ženski dio a bilo ih malo previše, 2/3 od učesnika. Kao svjedok vremena sjećam se da je na određeni dan, ponedjeljkom išlo po "kvas". 70-tih godina u Čakovcu bila je poznata gostionica na starom Sajmištu, gdje su žene udane srednjih godina donijele hranu i piće za ponuditi, veselile  i birali po mogućnosti partnera.
 Trka je ovaj puta bila nešto slabija po rezultatima, zbog maškara ali i blatno-skliske staze prema vrhu Čeva. Startni pucanj za start trke ispalio je gradonačelnik Novog Marofa /Siniša Jenkač/ koji je obavezan gost trkač /ove godine nije/ na trkama. Pored duhovne opuštenosti opteretili smo se proteinima, krafnama /veoma sličnim sa Trojana/ od marelica i čokolada. I uz neizbježne Aničine štrukle. Sve smo zalijali sa raznim tekućinama. Zbog manje posjete ostala je svega dovoljno za norijadu u podnožju kod parkirališta. Mnogi su pokisli iznutra ali i izvana u Bednji.
  U svakom slučaju jedan od nezaboravnih dana. Svake godine sve više dolazi ljepšeg dijela društva. 

Zadnja izmjena ( Srijeda, 23 FEBRUARY 2022 00:15 )

 

Diletanti na proglašenju

     Proglašenje trka.    
Vratio sam se iz Preloga. Neki skupljaju kune i euriće a neke budalice skupljaju zlatne medalje po 5 kuna.
U petak sam sam uzeo zlato od Zimske brdske lige Ivanščica a u subotu isti metal u Prelogu od Polarne lige. Moj veliki prijatelj Zvonkec platio pivu jer sam ga oderao i uzeo mu prvo mjesto u kategoriji a i najbolje vrijeme koje je imao 2019 g.

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 20 FEBRUARY 2022 17:46 )

 

Diletanti i demagozi/plin+Krim je naš/

    Izgleda da imamo mali cirkus sa plinom. Gledao sam 07.02 presicu, spejs šatl, ministar Ćorić. Ministar gospodarstva, docentura na Ekonomskom fakultetu iz financija /puno se kuži u gospodarstvo, ko Marica....pored toga studirao je nekakvi monetarizam na Greenwich- ranking  601/ Priča nekakve bezvezarije o plinu. Novinar Hrstić mu ne da disati. Pitanja lete a odgovori sve čudniji. I sam ministar u čudu te pokazuje i dokazuje da je neznalica za svoj posao. Napao je Grad Zagreb da je kriv što je cijena plina podivljala u Toplani. Tako je to, kad su kadrovi od HDZ-a. Kad je stani pani onda su drugi krivi. Dobro da nije opet Milanović kriv. Za ovo nije ali je " kriv" za: potrudio sam pa sam bacio oko iz sibirske poslovice sve unatrag / TV N1 Nataša Božić 5 godina unatrag / do Milanovića. Lijepa Naša izgubila je na koncesijama 2 milijarde kuna a ukupno oko 5 milijardi od Milanovića do danas. 
Istovremeno je trećina građana u dubokom siromaštvu. Neki fini uhljebi ih zovu potrebitima.  
  Na nivou države imamo Središnji ured za nabavu plina, na državnoj razini za sve. Ne za svih, da malo promoviram i službeni književni hrvatski jezik. Pa kakva bismo bila mi to država da svako selo o sebi brine. Pita ga novinar da li o tome nešto zna. Rekao da je iznenadjen ?? A na pitanje kako da to ne zna, kaže da je ministarstvo gospodarstva veliko u širini ???
    Vratimo kotač povijesti mjesec dana unatrag. Priča ide ovako. Radio Zagreb1, 7 i 30, emisija o energetici. Gosti Novotny, Troskot i spejs šatl. Priča Novotny pa priča Ministar i onda Troskot ničim izazvanim kaže da će plin poskupiti 70%. Ministar poskoči i drekne. Da Troskot blebeće glupost/ baš tim riječima/ da širi paniku, te da je katastrofičar-tim riječima. Osobno slušao.
A sad smo u realnom vremenu. Ministar blebeće gluposti kako će država spasiti poduzetnike, građane i tako svaki dan. To bi trebalo biti danas. Vlada će obznaniti taj spas.
Vidjet Ćemo. Ako se smanji PDV na 0% poskupljenje će biti 42% a ako ostane PDV 25% onda će biti poskupljenje samo 70 %. 
Ali. ALI. Tog poskupljenja ne bi bilo da svemogući i sveznajući nije otišao u Kijev u dreknuo Krim je naš. Išao je avizirati stolicu u Bruxellesu a za nas je zbrinuo skupljim plinom. Ruskim u oblatni MOL-a. Jer će nam MOL naš plin naplaćivati po svjetskim cijenama. Mi nemamo pamet i diplomaciju kao Orbán koji je lakonski i sa lakoćom dogovorio do 2036  /dugoročno jer se tako i nafta i plin dogovaraju i to/ 5 / pet puta jeftiniji ?? nego ćemo ga mi dobivati.
 Ministrova priča završava da nije više naša nafta, plin plaža??? U stvarnosti je potpuno u pravu. ALI. On ne zna da je prije njega na fakultetu bio Mijo Mirković /Mate Balota/ i da postoji napisana knjiga iz 1968 u kojoj piše sve što imamo, vode, šume, more, plaže...... to je narodno bogatstvo. Danas docent tvrdi da to nije tako jer on zna da je narod glup i blesav. Tu se nije ni USTAV proslavio tj onaj koji je članak 52 napisao. Nemušto, neznalački i glupo. Da se prirodna bogatstva smatraju državnom imovinom. Narod se pita, uvijek se pita narod a ne diletanti. 

Zadnja izmjena ( Srijeda, 16 FEBRUARY 2022 05:42 )

 

Zadnje 9 kolo 10 Polarne lige

     Po vjetrovitom i sunčanom vremenu završila je liga.
Malo trčanja, malo druženja, osvježili smo se čajem sa rumom ?? I gas doma. Razlog. Prvo. Žurio sam da nađem neko arhivsko vino za nedjeljnji ručak. Morao sam se nagraditi za najbolje vrijeme u ovoj godini. Našao sam Žuti muškat u vinoteci / čuvao ga ogroman pauk/, koji sam dobio za prvo mjestu na duatlonu 2012 g. u Labinu. Te trke više nema.  
   A drugo. Stožer je najavio dekretom, da će cijepiti po kućama. To me je podsjetilo na rano djetinjstvo kad otac i djed nisu mogli dobiti posao jer su bili narodni neprijatelji. Otac domobran a djed je imao klaonicu i mesnice. Sve su mu uzeli tako da su svi bili na rubu gladi jedino je moralo biti za mene. Djedu je osnovno obrazovanje bilo mesar, izučio je kod Vajde/ Židov iz Letenye /u Čakovcu, danas Pivac. Kad mu je njegov otac uspio osigurati novac, poslao ga u neku ekonomsku školu. Kako su Klaonica i mesnice otišle u ruke lupeža ostao je bez egzistencije, ostala je samo znanje pa je djed na ulična vrata stavio oglas: koljem po kućama. Iako je bila ozbiljna situacija i tužna, imao je smisla za humor.   

Zadnja izmjena ( Nedjelja, 13 FEBRUARY 2022 17:26 )

 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 68

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas89
mod_vvisit_counterJucer231
mod_vvisit_counterOvaj mjesec6284
mod_vvisit_counterSve1805454
Sponzori