Put u Canossu

        Budim se u 1 sat 12.05. na ugrađeni biološki sat. Spremim se i krenem u 3 sata od doma, via Venezia. Do sv. Marka, imenom a tjelesno krivotvorinom. Proletim plavom pticom do Trsta a onda usporim do Cavallina. Na ulazu u mjesto, elektronski pano, dobrodošlica na triatlon. To nisam dugo vidio. Prvi puta. Podizanje start paketa i broja. 
      HSV Triathlon Kärnten, točnije moj prijatelj Hannes me je prijavio, tako da sam formalnosti, brzo riješio. I na sljedeće utrke me prijavio; Ankaran, Rab, Klagenfurt i Matulji.
A dalje ćemo vidjeti što da junačko srce.
 Sve mi je poznato za trku Ligerman, u kategoriji prošlogodišnji konkurent dr. Carello i novi Gancarlo. Odlučio sam da trka  bude posveta majci, a Medvednica je bila za oca.
Bez zagrijavanja, suci nisu pustili u more, jer je brifing bio prije utrke 15 minute, pa plivanje nije bilo najbolje. 
  Od 259 startera, došao 228, kao drugi najstariji na trci bio drugi u kategoriji.   
Za razliku od prošle godine, prekrasno sunčano ali prevruće vrijeme. Voda po sucima bila prošle 15 a bila je 12, ove po njima 19 stupnjeva.  Poslije paste, ista svake godine ali izvrsna. Pužići sa odličnim paradajz sosom, tri vrste sira, šunka mortadela i cvit dalmata.
  Zalijano sa jednom pivom. Proglašenje. Završetak trke, a moja je tek počela / u Cannosu/. 
U auto i pravac na trg sv. Marka. 

Zadnja izmjena ( Srijeda, 23 Svibanj 2018 13:59 )

 

Hajdina

     Subota, 05.05 vozim se bicom zabranjenom zonom po gradu, poslovno. Ničim izazvanim dođem pred zgradu Županije. A ono niodkuda neki štandovi. Bacim pogled, izložene neke delicije, penzići kruže i čeznutljivo bacakaju poglede. Ja neformalno parkiram plavu pticu /malu/ a formalno zapitam kaj se nudi. Nudili su se domaći kolači od eko domaće uzgojenih žitarica.  
     Međutim, nisam baš bio previše oduševljen ponuđenim. A povezanost sa politikom dalo mi je naznaku da uđem u dvorište Županije. I nisam se prevario u procjeni, naiđem na udrugu Hajdina, sve od reda curice, obučene u narodnu nošnju, Zbelava-Kneginec /Andrija ll- svi junaci nikom ponikoše/.
    Nisam nikom poniknuo, nego sam odmah navalio u razgovor sa zgodnim prezentericama i uzgred sa guštom mljackao gibanicu. Zanatski urađenu od hajdinskog brašna, domaćeg ne kineskog. Bilo je tu još mnogo hranjiva od koščićnog ulja i hajdine.  
     Marko Polo je otkrio Kinu, a Kina je otkrila Hrvatsku.
  I tako ja pohvalio sve što se dalo pohvaliti. Upoznao sam predsjednicu, koja je rekla da će poslati mail, da ih pohvalim.
Nije se javila, ali eto malecko sam se odužio.    
 

Green devil Medvednica 2018

      Počela je Multisport sezona. 
Državno prvenstvo u cros duatlonu u organizaciji TK Maksimir, 21.04 supersprint i 22.04. sprint. Skupilo se nekih stotinjak takmičara. Ovakve zahtjevne trke, zbog svoje težine u pravilu se izbjegavaju.
Dobra organizacija. Tehnički zahtjevna staza za trčanje, a posebno za vožnju biciklom. Dijelom razrovana šumskim traktorima, nekoliko teških uspona i opasnih nizbrdica. Na mjestima sa lomljenim kamenjem i dodatno opterećena zbog neodgovornih takmičara koji zapnu pa blokiraju stazu pred uspon. Posebno su neki loše vozili slalom vožnju kod tranzicije, pa se stvorio čep baš ispred mene. No to ide u sportsku inteligenciju a i kućni odgoj.
  Oba dana oba su pala, kad sam po kazni bio jedini u kategoriji M65 i najstariji takmičar.
U dva dana dva puta bio državni prvak. Kategorija niže, isti slučaj sa poštovanim kolegom Dikonom. Bili smo konkurenti sami sebi.
 

Zadnja izmjena ( Utorak, 15 Svibanj 2018 15:46 )

 

Proglašenje najboljih sportaša Varaždina

 55 po redu proglašenje najboljih sportaša, 29.01.18. održano u Varaždinskom kazalištu, na glavnoj sceni sa produžetkom u koncertnoj dvorani uz ponuđeni bogati stol i DJ.
Ugodno druženje sa novim i starim sportašima. 
Posebnost proglašenja je, da su dva člana TK Varaždin dobitnici nagrada, laureati za pregalaštvo na sportskom polju. 
    Zlatna plaketa za Dragutina Dolenca, najbolji od najboljih trenera. Ima pulena sa mnogim postoljima, brojnim u Europe, bliže destinacije.
I drugi prekaljeni sportaš, Zvonimir Tumpić dobitnik diplome.

Zadnja izmjena ( Subota, 10 FEBRUARY 2018 05:58 )

 

SKUPŠTINA i ZAHVALA

      U Novoj godini, Skupština kluba zahvalila se na pomoći u postizanju opet odličnog rezultat našeg člana. U međunarodnoj konkurenciji osvojio oba kupa, o kojima je pisano.  Tako su, osvajač i osvojeni kupovi otišli u legendu. 
Bez sponzora i njihovog suporta, velikih i malih, teško bi se ti rezultati ostvarili. 
Rezultati su došli iz velike patnje koja se pretvara u osobno zadovoljstvo. 
   Sponzori koji su omogućili rezutate.
Leonardo d.o.o. najveći trpeći sponzor.
Jadransko osiguranje, Moje, vaše i naše osiguranje. Pomoću osiguranja odlazilo se na trke i dolazilo sigurno kući.  
HSV Triathlon Kärnten, za nastupe u Austriji.
 Slijede poslovni partneri, domaći a i ino partneri, ako ništa drugo što uredno plaćaju isporučenu robu. 
Posebno Thule, Tim Panex, Weyland Corporation, P. Beretta, 
  Novi partneri su EDI pekara, Mesnica Šanjek.   
Zahvala za najbrži hrvatski hosting.
I zahvala najboljem triatlonskom treneru.

   Sretna Nova godina 2018, svima.  

Predsjednik kluba
 

Božićno druženje

       Svake godine, pa i ove imali smo Božićno druženje u sklopu godišnje Skupštine  HSV Triathlon Kärnten Klagenfurt
Ovogodišnje je bilo u znamenu godišnjica, oba moja kluba, spomenutog za njegovu 20 god. i TK Varaždin 10 god. Pored toga u iznimnim postignutim rezultatima, HSV je austrijski prvak, što i nije neka posebnost. Već, što je klubu nedostajalo dvoje elitnih takmičara.
    Austrijski prvak Lorber i olimpijka Perterer. Prvi je doslovce pregažen od auta, pukla zdjelica a Perterer je počela skupljati bodove za drugi olimpijski ciklus. Od njih dvoje klubu je donio bodove sa samo jedne utrke duatlonaLorber. I bez Gafal Wernera koji ove godine nije nastupio na Ironmanu Klagenfurt, a prošle je donio 200 bodova, od ukupnih 10 000. Ostali u klubu, njih preko 900 donijeli su pobjedu. 
   Ovogodišnjih nagrađenih bilo je 42 od mlađih uzrasta i 54 starijih kategorija.
       Skupština je bila više svečarska, pored nas klupskih članova, svečanost su uveličali mnogi uzvanici iz društveno-političkog života Koruške na čelu sa predsjednikom Koruške dr Peter Kaiser. Pa ako bi napravili usporedbu, za naše prilike, nezamislivo. Dakle Skupština kluba, jest godišnjica, ali na naše saveze ne dolaze predsjednici. A kad je već predsjednik došao čestitati klubu i uručiti nagradu bio je počašćen članstvom kluba, koje je rado prihvatio. 
     Sljedilo je druženje uz jelo i piće. Sve su priredili vojnici iz vojarne Windisch-Kasernegdje smo bili gosti u Ceremonijal dvorani.
Poslije druženja došlo je na red darivanje članova za uspjeh u bogatoj sportskoj godini za austrijska prvenstva, prvenstvo Koruške, svjetske trke, te za koruški KTRV i Alpe Adria kup. 
  Ja sam bio posebno apostrofiran, tri puta su mene spominjali ali i Varaždin. Prvi puta da je netko osvojio oba kupa, KTRV i AATC. Pored zvaničnih darova, svakom prema zasluzi, dobio je vaučer za sporstku opremu u Giga Sportu, Meni su dali dva.  Zadnja izmjena ( Nedjelja, 10 DECEMBER 2017 09:01 )

 

Alpe Adria Triatlon kup 2017 g.

    Kamnik /SLO/ je određen za domaćina ceremonije podjele AAT kupa kod Triatlon kluba Trisport. Klub vodi apsolutni svjetski prvak sa Havaja, Miro Kregar. 
U kategoriji M65 nastupilo je 20 takmičara, na kraju sezone, Pichler prvi, drugi dr. Enrico Carella Trst. Od preko 1000 triatlonaca bio sam 9-ti apsolutno. 
Ove godine bilo je malo triatlonaca koji su osvojili postolje, jer se broj trka povećao a propozicije su ostale iste kao kad je bilo četiri trka od snivanja kupa 2008 g, do 2017 g kad ih je bilo sedam. Prvi puta je jedna trka održana na Rabu u organizaciji TK Rab, a preko aplikacije EU Fonda, koristeći moje licence i kluba TK Varaždin ušla je u AAT kup.
Za 2018 g. biće četiri države i osam trka, dodana je još jedna hrvatska trka u Opatiji. 
   Pored osvajanja AAT kupa za 2017 g. u svojoj kategoriji, osvojen je i KTRV kup. Prvi puta sam osvojio oba kupa. Prošle godine osvojen je KTRV kup ali sam u AAT bio treći. Nažalost, ne vodi se statistika da li je ikad koji triatlonac osvojio oba kupa. U četiri godine koliko nastupam za HSV Triathlon Kärnten Klagenfurt osvojio sam AATC tri puta a KTRV dva puta. Ove godine ukupno sam u Europi nastupio na 14 trka a na postolju bio 20 puta. Neke trke su se bodovale za oba kupa a neke su se odnosile na kup trke Austrije.  

link na TRI Austriawww.triathlon-austria.at

 

Zadnja izmjena ( Utorak, 21 NOVEMBER 2017 15:21 )

 

KTRV kup 2017

     Na dan reformacije upriličena je podjela u 20 kategorija ceremonija proglašenja KTRV kupa u Klagenfurtu. Organizaciju podjele je preuzeo jedan od većih sponzora kupa, Hotel Sandwirth u samom centru grada. Osobno imam dobra iskustva sa hotelom, jer sam na trkama dobivao njihove nagrade, a za ovaj puta su nam priredili ugodno druženje uz manje pića a više ića.  
  Ceremonija je bila brza, proglašenje svih kategorija, apsolutni pobjednici, pa za kraj ukupni klupski pobjednici. Jasno ako je HSV Triathlon Kärnten pobjednik na saveznom nivou da je taj klub prvi i u svojoj državi- Koruškoj.
  Meni je opet / i 2016 g./ bila ugodna dužnost popeti se na postolje kao prvi, drugi poznata triatlonska legenda, sa završenih 34 ironman distanci Jan Jagodzinski /CAN/ te Hribernig Wolgang / AUT/ izvrstan trkač.   
  Pehar nije nešto ali je ove godine glavni sponzor Cocoon /dobro se pribilježio/ sa novčanim kuponom za kupnju opreme. Dodatak za mene je bio kupon za dvije osobe za ručak bilo gdje u Austriji agencije Promocije turizma iskoristiv do kraja 2018 g. 


Zadnja izmjena ( Četvrtak, 09 NOVEMBER 2017 03:01 )

 

<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 41

Login
Brojač posjeta
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterDanas132
mod_vvisit_counterJucer125
mod_vvisit_counterOvaj mjesec3240
mod_vvisit_counterSve1580445
Sponzori